
Blåbærscones med citron- Lynhurtige og superlækre!
Mmm duften fra de her blåbærscones med citron er næsten ligeså god som smagen! Og findes der noget bedre at parre den friskbryggede kaffe med, end en nybagt lun scone? Det tror jeg ikke!
Scones er simpelthen én af de mest velsmagende og velduftende opfindelser, der findes. Denne opskrift på scones er med blåbær og citronskal, men man kan også sagtens vælge at erstatte blåbærerne med soltørrede tranebær og citronen med appelsin. Man kan også vælge at gå med en simpel udgave med hvid chokolade, marcipan, eller den mere klassiske mørke chokolade . Det er kun fantasien der sætter grænser! Og alle varianter har hver deres charme. Det er det, der er så skønt ved scones; Man kan lave dem i så mange varianter og føle, at man får en ny smagsoplevelse, men stadig bruge samme grunddej- det er super praktisk.
En god klassisk scone med mørk chokolade er ALTID god, men jeg er også super vild med disse. Her findes den perfekte balance mellem det friske fra citronskallen, det søde fra vaniljen og det frugtige og sure fra blåbærerne. Det er en skøn oplevelse for smagløgene, der indimellem også skal forkæles lidt med lidt sødt til kaffen!
Blåbærscones med citron- Lynhurtige og super lækre!

Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 4,5 tsk vaniljesukker
- 4 tsk bagepulver
- 85 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 170 g stuetempereret smør
- 3 dl mælk
- 125 g blåbær
- Skallen af 1 stor økologisk citron
Instruktioner
- Bland alle de tørre ingredienser: mel, bagepulver, vanillesukker, sukker og salt sammen. Jeg bruger her en si til at sigte mel, bagepulver og vanillesukker, så jeg sikrer mig, at der ingen unødige klumper er.
- Nu er det tid til at smuldrer det stuetempererede smør i med hænderne og hæld derefter mælken i. Rør dejen sammen og kom til sidst revet citronskal og friske blåbær i. Dette skal gøres med forsigtig hånd så blåbærerne ikke brister. Her kan mængden af bær og citron justeres som du selv ønsker det alt afhængig af hvor kraftige og frugtige smag du vil have i dine scones. Målene ovenfor er altså blot vejledende for mængden af bær og citron.
- Drys nu lidt mel på bordet og hæld dejen ud derpå. Stik eller skær ud i 12 lige store stykker. Jeg brugte en rund udstikker i metal, men man kan sagtens skære dem ud i firkanter, hvis man synes det er pænere. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med en smule sammenpisket æg. Dette giver dem en dejlig gylden farve.
- Bag dem ved 200 °C i 18-20 minutter og VOILA- Du har nogle super lækre og søde scones med en blød og let fugtig krumme!

Du vil muligvis også synes om

Verdens bedste krydderkage med citronsmørcreme!
april 5, 2020
Verdens bedste og simple Pizza- med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke
marts 28, 2020