
Butternut squash-salat med belugalinser, granatæble og dressing
Denne butternut squash-salat med belugalinser, granatæble og dressing er bare GUF! Den er nem, forholdsvis hurtig, helt absurd lækker, vegetarisk og så er den sund. JAMEN DOG det flyver ud med positive bemærkninger. Den kan stå alene som hovedmåltid, eller den kan eventuelt serveres sammen med et stykke svinekød eller andet, man har lyst til. Den er god både til en hverdagsaften, en lækker frokost i weekenden, eller som en blæret salat at servere for gæsterne. Og faktisk så smager den både godt som en varm og en kold salat. Så man kan sagtens gemme resterne (hvis der skulle være nogle ;)) til dagen efter og spise den som en godt fyldig frokost-salat.
Jeg spiser ikke særlig meget kød i min hverdag, og derfor bliver jeg ovenud lykkelig, når jeg finder gode vegetarretter. Især salater som mætter, og som man kan spise som hovedemåltid er jeg helt vilde med! Og der er denne her salat altså kommet op på toppen af min liste. Den skyldes især den gode balance mellem det søde, fede, syrlige, friske, bitre og salte.
Salaten her er nem at give sig i kast med, så på med forklædet! Velbekomme 🙂
Butternut squah-salat med belugalinser, granatæble og dressing

Noter
Salaten kan serveres alene som frokost eller aftensmad, men kan også serveres som tilbehør.
Ingredienser
- 1 butternut squash
- 2 rødløg
- olivenolie
- salt og peber
- 1/2 granatæble
- 130 g belugalinser
- 80 g salatost/fetaost
- Dressing
- 3 spsk creme fraiche
- 3 tsk tahin
- citronsaft
- 3 spsk vand
- salt og peber
- 1 tsk honning
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 250°C.
- Skær butternut squashen i mindre mundrette stykker.
- Herefter skæres rødløgene i både.
- Læg squash og rødløg på en bageplade med bagepapir og giv herligheden en gavmild slat olivenolie, og en god omgang med salt og peberkværnen.
- Vend det hele sammen, og bag det i ovnen 30 minutter til squashen er mør.
- Mens squash og rødløg er i ovnen koges belugalinserne i rigeligt vand. (Kog linserne uden salt og tilføj første salt når der er 2 minutter tilbage af kogetiden). Kog linserne i 20 minutter.
- Nu laves dressingen.
- Bland cremefraiche, tahin, vand, honning, en god slat citronsaft sammen og smag til med salt og peber.
- Slå nu kernerne ud af det halve granatæble.
- Når linserne er færdigkogte sies vandet fra og de stilles til side.
- Når squashen er færdigbagt vendes de færdigkogte belugalinser heri, og den lune salat serveres drysset med granatæblekerner, salatost og dressing.
Tags


Du vil muligvis også synes om

Sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær- MUMS!
juli 22, 2019
Sommersalat med nektarin, valnødder og gedeost
september 4, 2019