
Cheesecake med hindbær, hvid chokolade og lakrids
Hvid chokolade, hindbær og lakrids er, hvis du spørger mig, et komplet “Match made in heaven”. Det match måtte jeg bare prøve af i en cheesecake.
Jeg er simpelthen bare SÅ vild med cheesecake! Det er altid min go-to kage, når jeg skal have gæster eller fejre noget. Anledningen til denne kage var fejring af min kærestes fødselsdag, men i virkeligheden nok også bare en undskyldning for at stå i køkkenet og finde bagegrejet frem igen;).
Det, jeg synes er hemmeligheden bag en god cheesecake, og som jeg før har pointeret, er en tilpas fordeling mellem bund, creme og gelé! Denne opskrift har derfor en god tilpas tyk bund med masser af lakridssmag. Lakridsen kan selvfølgelig undværes, hvis man ikke lige er den store lakridsmund. Den har en god mængde ostecreme og et tilpas lag gelé, som smager af friske hindbær. Og så kan jeg altså rigtig godt lide, at der er en god balance mellem sødt og syrligt, som her er præsenteret ved hvid chokolade og hindbær. Dette makkerpar klæder en lidt tungere kage, som en cheesecake jo er, utrolig godt.
Jeg har i denne opskrift lavet 5 mindre kager i portionsstørrelse i stedet for én stor. Kagen kan dog sagtens laves i en større form efter de mål, der står i opskriften.
Der er sikkert tusinde ting du kunne foretage dig, mens du læser denne opskrift, men lad os være ærlige…. at lave cheesecake er den sikre vinder, som man aldrig fortryder! Der er vist ikke andet for, end at finde bagehumøret og den søde tand frem og give sig i kast med denne lækre sag!
Cheesecake med hindbær, hvid chokolade og lakrids

Noter
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen. Dette giver kun et endnu bedre resultat og man er mere sikker på at kagen har sat sig.
Ingredienser
- 120 g hindbær (ca 20 stk)
- Ostecreme
- 200 g neutral flødeost
- 2,5 blade husblas
- 150 g hvid chokolade
- 80 g creme fraiche
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 1 økologisk lime (skal og saft heraf)
- Bund
- 200 g digestive kiks
- 100 g smør
- 2 tsk lakridspulver (lakridssirup kan også bruges)
- Top
- 180 g frosne hindbær
- 40 g sukker
- 0,5 dl vand
- Saften af en halv lime
- 2 blade husblas
- *evt. hvid chokolade og hindbær som pynt
Instruktioner
- Bund
- Smøret smeltes i en gryde eller en mikrobølgeovn ved lav varme.
- Imens smøret smelter kommes kiksene og lakridspulveret i en frysepose, som lukkes tæt med en knude. Posen med kiks bankes med en grydeske eller lignende til du har den ønskede størrelse på kiksekrummerne. Jeg kan godt lide, når de ikke er blevet helt til støv, men stadig har lidt struktur.
- Herefter blandes kiks og smør sammen i en skål og denne hældes i en stor kagering på ca. 18-20 cm i diameter eller 5 små kageringe (som her) på ca. 7,5 cm i diameter beklædt med kageplast eller bagepapir. Pres kiksebunden godt sammen.
- Ostecreme
- Den hvide chokolade hakkes og smeltes i et vandbad. Lad det derefter køle af.
- Kom husblas i en skål med koldt vand og lad dette udbløde i ca. 5 minutter.
- Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker, limesaft, limeskal og creme fraiche sammen i en skål, og pisk derefter den lettere afkølede smeltede hvide chokolade i ostecremen (OBS: det er vigtigt at den hvide chokolade ikke er brand varm, da den stivner let, og derfor kan være svær at piske i ostecremen og nemmere kan skille).
- Vrid nu husblassen fri for vand og smelt det i et vandbad ved lav varme.
- Tag den smeltede husblas af varmen, og rør en spiseskefuld ostecreme i husblassen, for at afkøle den en smule.
- Nu kommes husblassen over i ostecremen under konstant piskning.
- Pisk nu fløden til en let skum og vend dette forsigtigt i ostecremen.
- Nu lægges 3 (eller flere hvis det er en stor form) hindbær ned oven på hver af bundene og herefter hældes ostecremen over. Giv nu kagerne et kærligt bank eller to mod bordets overflade- på denne måde sikres det, at der ingen lufthuller kommer, og at ostecremen lægger sig fint rundt om hindbærrene i bunden.
- Kagen stilles på køl i minimum 3 timer til de har sat sig- gerne længere tid.
- Top
- Når kagerne har sat sig laves geléen.
- Kog de frosne hindbær, sukker, vand og lime i en gryde ved middelvarme til hindbærrene er møre. Undervejs smages saften til med sukker og lime (det er smag og behag hvor sur/sød man ønsker sin gelé- jeg kan godt lide, at den er til den syrlige side i denne kage).
- Sigt nu saften fra hindbærrene. Saften hældes tilbage i gryden.
- Vrid husblassen for vand og kom det ned i den lune hindbærsaft under omrøring og lad det blive opløst.
- Saften hældes over den kolde kage og kagen stilles i køleskabet minimum 1 time, gerne længere til gelén har sat sig.
- * Pynt evt. kagen med hvide chokolade spåner (her har jeg brugt en skraldekniv til at lave spåner) og friske hindbær.
Tags



Du vil muligvis også synes om

Lækre mokkabrownies med frisk appelsincurd
marts 17, 2020
Glutenfrie grovkiks med rosmarin og hampemel- smæksunde og lækre!
september 13, 2019