
Cheesecake med hvid chokolade, rabarber og lime- Den bedste sommerkage!
Ahhhh, smagen af sommer- Denne cheesecake med hvid chokolade, rabarber og lime er netop dette! Mums….Den smager saftsuseme godt!
Jeg elsker altså smagen af rabarber, og rabarberne i denne kage er fra egen have, og det gør da det hele lidt hyggeligere! Smagen af rabarber er indbegrebet af sommer for mig- og jeg elsker det! Og hvad går bedre hånd i hånd med denne sommerdelikatesse end hvid chokolade? Det er simpelthen et af de bedste makkerpar, der findes i det søde køkken, og selvfølgelig skulle dette par få lov at sætte sit præg i en cheesecake- som i øvrig er én af mine yndlingskager!
For mig at se, er hemmeligheden bag den perfekte cheesecake forholdet mellem de forskellige dele. Jeg kan godt lide, at der er en god tyk bund, en god del ostecreme- men ikke for meget, og et godt tykt lag gele på toppen. Og denne kage er netop bygget op efter denne model. Den har en god tyk sprød bund, en fyldig cremet ostecreme og en perfekt syrlig og frugtig gele på toppen…..MUMS siger jeg bare.
Det at lave cheesecake kan sikkert godt afskrække nogen, fordi successen står og falder med om kagen sætter sig eller ej. Og ja, der er et par teknikker til det at lave en cheesecake, der godt kan kræve lidt øvelse. MEN jeg vil vove den påstand, at de fleste altså kan være med. Så længe opskriften følges, er der ingen grund til bekymring. Og den er egentlig forholdsvis nem at lave denne kage! Og så er den da perfekt at blære sig med over for gæsterne. Så det er bare at springe ud i det!
Cheesecake med hvid chokolade, rabarber og lime

Noter
Man kan med fordel lave kagen en dag i forvejen- det bliver den kun bedre af- og man sikrer sig også på denne måde, at alt har sat sig, som det skal.
Ingredienser
- Flødeostecreme
- 280 g flødeost
- 3 blade husblas
- 200 g hakket hvid chokolade
- 110 g creme fraiche 18%
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
- skal af 2 lime
- saft af 1 1/2 lime
- Bund
- 300 g digestive kiks
- 150 g smør
- saft fra 1/2 lime
- Rabarbergele
- 250 g rabarber, skåret i mindre stykker
- 100 g sukker
- 0,75 dl vand
- evt. lidt citronsaft
- 3 blade husblas
Instruktioner
- Bund
- Start med at smelte smøret ved lav varme.
- Knus så kiksene i en foodprocessor og og kom det smeltede smør og limesaften ned i kikseblandingen under omrøring.
- Kikseblandingen presses, evt med bunden af et glas, ned i et jævnt lag i en kageform eller kagering, der måler ca. 22 cm i diameter. Bunden sættes nu på køl mens cremen laves.
- Flødeostecreme
- Smelt den hakkede hvide chokolade i et vandbad, og lad det derefter køle lidt af.
- Kom husblas i koldt vand og lad dette stå 5- 10 minutter.
- Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker, limesaft, limeskal og creme fraiche sammen i en skål, og pisk derefter den lettere afkølede smeltede hvide chokolade i ostecremen.
- Vrid husblassen for vand og smelt det ved lav varme i et vandbad- husblassen skal ikke boble.
- Tag nu den smeltede husblas af varmen, og rør en stor spsk flødeostecreme i husblassen, for at afkøle den en smule.
- Kom nu husblassen over i flødeostecremen under piskning- ellers kan det godt finde på at skille.
- Pisk fløden til en let skum og vend dette forsigtigt i ostecremen.
- Hæld nu ostecremen over bunden og sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig- gerne længere.
- Rabarbergele
- Når kagen har sat sig laves geleen.
- Rabarber, sukker og vand kommes i en gryde og skal simre indtil rabarberne er møre. Undervejs kan saften smages til med lidt citronsaft, hvis man ønsker sin gele til den syrlige side.
- Udblød imens husblas i koldt vand i 5-10 minutter.
- Sigt nu saften fra rabarberne. Der skal være ca. 2 dl saft.
- Vrid husblassen for vand og rør den i den lune rabarbersaft.
- Saften hældes over den kolde kage, og kagen sættes på køl i mindst 1 time, gerne længere, før den har sat sig og er spiseklar.
- * Pynt evt. kagen af med friske rabarbersnørkler og hvidechokoladespåner. Rabarbersnørklerne har jeg lavet blot ved brug af en skrællekniv.
Tags


Du vil muligvis også synes om

Pikantost-snurrer med chorizo- Verdens bedste eftermiddagssnack!
september 18, 2019
Foccacia med tomater og rosmarin- Perfekt som tilbehørsbrød!
april 26, 2020