
Nemme og hurtige fastelavnsboller med hindbærskum og chokoladeganache
De her fastelavnsboller med hindbærskum og chokoladeganche er utrolig nemme og hurtige at give sig i kast med. Og så smager de HIMMELSK må jeg bare sige!!
Nu er fastelavnsbollesæsonen for alvor skudt i gang, og jeg har simpelthen bare haft lyst til sådan en rigtig smovset én i flere uger nu. Og med denne hurtige udgave, så tog det ikke lang tid at få stillet min fastelavnsbollesult. Dejen er en købe-dej, der kan købes i helt almindelige supermarkeder, så den er let at få fat i. Man kan selvfølgelig også kaste sig over at lave sin egen wienerdej, men jeg synes nu faktisk sådan en croissantdej fra supermarkedshylden sagtens kan gå an her. I hvert fald hvis man ikke orker at stå i køkkenet i flere lange timer, men bare vil have det lidt nemt og hurtigt.
Jeg elsker alle afskygninger af fastelavnsboller, især også de gammeldags, men sådan én basse her med masser af creme og gode sager er da slet heller ikke værst! Og hindbær og chokolade- det er da en kombination man aldrig bliver træt af?
Velbekomme herfra.
Nemme fastelavnsboller med hindbærskum og chokoladeganache

Ingredienser
- 1 dåse croissantdej (mængde: 6 stk i én dåse)
- 2,5 dl +1/2 dl piskefløde
- 100 g frosne hindbær
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 45 g hakket mørk chokolade
- 1 æg til pensling
- en lille bakke friske hindbær (ca. 18 hindbær)
Instruktioner
- Den færdigkøbte croissantdej foldes til 6 runde boller, pensles med et sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200°C i ca 13 minutter eller indtil de er gyldne.
- Imens bollerne bager og efterfølgende køler af laves hindbærskum og chokoladeganache.
- Hindbærskum
- Kom de frosne hindbær op i en gryde sammen med vaniljesukker og giv dem et kort opkog- kun lige indtil hindbærrene er kogt ud til en jævn masse. Hindbærkompotten hældes i en skål og stilles på køl.
- Pisk 2,5 dl fløde til en let skum- næsten flydende.
- Kom den afkølede hindbærkompot i fløden og pisk det sammen til en fast skum.
- Chokoladeganache
- Kom 1/2 dl fløde i en lille gryde og giv den et kort opkog. Tag fløden af varmen og lad den køle af til den er omkring 80°C.
- Kom den hakkede chokolade op i en skål og hæld den varme fløde ned til chokoladen, og rør godt rundt indtil al chokoladen er smeltet, og det er blevet en ensartet glat ganache. Ganachen sættes på køl.
- Fastelavnsbollerne samles og anrettes
- Skær croissantbollerne over på midten, og sørg for de er helt kølet af inden cremen kommer i.
- Smør et godt lag af den kolde chokoladeganche på den nederste halve bolle.
- Kom hindbærskummen i en sprøjtepose med tylle og sprøjt nu skummen ovenpå ganachen. Kom herefter et par friske hindbær på toppen af skummen og luk fastelavnsbollen.
- Pynt eventuelt af med mere creme og friske hindbær
Tags




Du vil muligvis også synes om

Luftige grov-burgerboller med squash- Perfekt til en sundere burger!
august 14, 2019
Foccacia med tomater og rosmarin- Perfekt som tilbehørsbrød!
april 26, 2020