
Foccacia med tomater og rosmarin- Perfekt som tilbehørsbrød!
april 26, 2020 


Spring til opskrift 


Foccacia med tomater og rosmarin Følg også bloggen på instagram
En af de bedste former for tilbehørsbrød jeg kender, er et godt italiensk foccacia brød, og dette foccacia med tomater og rosmarin er en sindsyg stærk kandidat!
Når nu vi snart går sommeren i møde, går vi også grillsæsonen i møde. Og det betyder god sommermad i haven i lyse aftenstunder. Og hvad bedre til sådan en middag end et lækkert og saftigt foccacia brød med smag af sommer på toppen?
Nøj forhulen dette foccacia brød er godt, og det er super nemt og enkelt at lave, så der er simpelthen ingen undskyldninger. Det er bare med at finde mel og forklæde frem. Så vil jeg love dig for, at familien bliver taknemmelige for dette brød som tilbehør til aftensmaden.
Buon appetito! :))
Foccacia med tomater og rosmarin
Personer
1
Tilberedningstid
2 timer, 20 minutter
Kogetid
40 minutter
Tid i alt
3 timer

Ingredienser
- Dej
- 3,5 dl lunken vand
- 20 g gær
- 200 g durumhvedemel
- 300 g tipo 00 hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- Topping
- 1 kvist frisk rosmarin
- havsalt
- ca. 10 cherrytomater
- 1/2 dl olivenolie
Instruktioner
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt derefter olivenolie, sukker og durummel og rør rundt. Tilsæt derefter salt.
- Ælt nu dejen på røremaskine mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt.
- Dejen æltes på fuld hastighed i ca.10 minutter. Dejen skal være blød, sammenhængende men lettere klistret.
- Når dejen er æltet, skal den hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer, til den er ca. dobbelt størrelse.
- Når dejen har hævet, kommes den i et fad (ca. 20×25) beklædt med bagepapir, og den fedtes godt ind i 1/2 dl olivenolie.
- I dejen laves små fordybninger med fingrene, mens olien masseres ind i dejen
- Derefter stikkes cherrytomater ned i dejen, og frisk rosmarin og salt drysses over.
- Nu skal brødet bages ved 200 °C i en varmluft ovn i 40-45 minutter.
- Brødet tages ud, når det er lettere gyldent og færdigbagt.
Tags


Du vil muligvis også synes om

Tunsteak med nudelsalat- Aftensmad på 30 minutter
juli 27, 2022
Pikantost-snurrer med chorizo- Verdens bedste eftermiddagssnack!
september 18, 2019