Opskrifter,  Snacks,  Uncategorized

Glutenfrie grovkiks med rosmarin og hampemel- smæksunde og lækre!

Spring til opskrift

Jeg er så begejstret for denne opskrift på glutenfrie grovkiks med rosmarin, parmesan og hampemel!

Jeg var en af de mange besøgende, da der var Food Festival i Århus Festuge sidste weekend. Jeg er faktisk en trofast genganger dernede. Jeg synes simpelthen, at det er sådan et godt arrangement, fordi man bare er omgivet af mad og smagsprøver alle vegne! Nå men… Så faldt jeg over en stand, der solgte alle mulige produkter med hamp. Og nej, de produkter man kan købe med hamp, som man kan bruge i madlavningen, har ingen euforiserende effekt overhovedet- så don’t worry, det er helt tilforladeligt :). Jeg endte med bl.a. at købe en pose hampemel med hjem. Dette gjorde jeg dels fordi, jeg synes, at det er spændende med en anden melsort end de vante. MEN mest fordi jeg lider af flere autoimmune sygdomme som bl.a. gigt og psoriasis- og disse har SUPER godt af hampen.

Hampemelet indeholder nemlig for det første et højt indhold af proteiner og vitaminer, men er også rig på både omega 3 og Omega 6 fedtsyrer. Og det er den sidstnævnte, der specielt er rigtig god mod mine autoimmune sygdomme, da den er meget antiinflammatorisk. Så melet er simpelthen spækket med sunde lækkerier! Og så er det glutenfrit- så alle og enhver kan være med på vognen her!

Kiksende smager tilpas af rosmarin og parmesanost! Og har man ikke lige hampemel liggende i køkkenet- som de fleste jo ikke har- så kan kiksene sagtens laves udelukkende på mandelmel. Så skiftes den ene dl hampemel bare ud med 1 dl mandelmel.

Nyd evt. kiksende med en god klat hjemmelavet pikantost, som er at finde her .

Så er der ikke andet tilbage end at sige velbekomme og god fornøjelse ♡

glutenfrie grove kiks med rosmarin, parmesanost og hampemel
glutenfrie grove kiks med rosmarin, parmesanost og hampemel
Følg også bloggen på instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.