
Vegetarburger med linsebøf, urtemayo og syltede rødløg
Jeg er simpelthen vild med denne grove vegetarburger med linsebøf! Jeg elsker at eksperimentere med spændende vegetarretter- både af nyere karakterer, men også at forvandle kendte retter, der indeholder kød til en vegetarisk variant. Og at sætte tænderne i en god saftig burger, er noget vegetarer også skal have lov at nyde! Og denne opskrift synes jeg personligt giver én af de allerbedste løsninger til dette. Der er selvfølgelig mange opskrifter på en god vegetarburger med linsebøf, men jeg synes altså denne her den er overdrevet god!
Den er smækfyldt med sunde ting, som gør det at spise burger til en lidt sundere oplevelse. Og så giver den plus på samvittighedskontoen en fredag aften. Dog er mayo’en bestemt ikke fedtfattig- så hvis man virkelig vil gå all-in på det sunde måltid, kan denne sagtens erstattes af en god guacamole eller en cremefraiche dressing. Og sukkeret i de syltede rødløg kan nemt erstattes med en lille håndfuld friske steviablade eller andet sødemiddel.
Men uanset om retten laves samvittighedsfri eller med mayo- så smager denne burger altså bare himmelsk! Jeg vil lige så gerne have denne linse-burger en fredag aften som en almindelig burger. Og så synes jeg det er det hele værd at lave sine egne burgerboller- det bør alle, efter min opfordring, gøre, hvis de har lidt ekstra tid til at kredse om det! Brug evt. denne opskrift på grov-burgerboller .
Og med det, er der kun at sige…
Velbekomme!
Vegetarburger med grovboller, linsebøffer, urtemayo, syltede rødløg og ovnbagte rodfrugter

Ingredienser
- 8 Burgerboller-benyt dig evt af denne opskrift på lækre saftige grov-burgerboller
- Ovnbagte rodfrugter
- 500 g rødbeder
- 600 g gulerødder
- 400 g pastinakker
- en god sjat olivenolie
- salt
- Urtemayo
- 4 stuetempererede pasteuriserede æggeblommer
- 1,25 stuetempererede pasteuriserede æggehvider
- 2 tsk sennep
- en halv håndfuld persille
- en håndfuld rosmarin
- en håndfuld basilikum
- en god rapsolie (eller anden neutral olie)
- 3,5 spsk vineddike
- salt og peber
- Linsebøffer
- 400 g røde linser
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4 æg
- 1 tsk garam masala krydderi
- 1 spsk røget paprika
- 9 dl finvalsede havregryn
- Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 2 dl lagereddike
- 1 dl vand
- 80 g sukker
Instruktioner
- 1) Ovnbagte Rodfrugter
- Start med at tænde ovnen på 220°C og skræl så rodfrugterne hvorefter de skæres ud i små tynde stænger. Læg dem i et fad, vend dem i rigeligt med olivenolie og drys med massere af groft salt. Rodfrugterne skal nu ind i ovnen og skal bare røres i en gang i mellem. Ellers skal de bare stå og passe sig selv i ovnen.
- 2) Linsebøffer trin 1
- Kog linserne efter anvisningen på pakken- de plejer at skulle have omkring 30 minutter
- 3) Syltede rødløg
- Skær rødløgene i tynde både.
- Hæld eddike, sukker og vand i en gryde og lad dette koge op til sukkeret er opløst. Nu kommes rødløgene i og koges i lagen i 3-5 minutter. Tag så løgene af blusset, og lad dem stå i lagen indtil de skal bruges, når burgeren skal samles.
- 4) Urtemayo
- Kom æggeblommer, æggehvider sennep og eddike op i en skål. Dette skal nu piskes sammen med olien, der indledningsvist forsigtigt dryppes i lidt efter lidt- Når mayo’en er pisket forholdvis tyk, og den er blevet hvid, kan olien tilføjes i lidt større mængder uden den skiller.
- Hak urter og kom det i mayo’en og smag den til med salt og peber. Mayo’en stilles på køl.
- 5) Linsebøffer trin 2
- Når linserne har kogt færdig sies eventuel vand fra, og linserne skal nu ligge og køle lidt af. I mens hakkes løg og hvidløg meget fint. Dette kommes i en skål hvor det får selvskab af garam masala og røget paprika.
- Når linserne er kølet af smides de op i skålen med løg og krydderier, og dette røres sammen med 4 æg og 9 dl havregryn.
- Nu formes linsebøfferne og steges på en varm pande til begge sider har en gylden og sprød overflade.
- 6) Nu skal burgeren samles
- Skær burgerbollerne op og rist dem eventuelt på en brødrister.
- Smør et godt lag af urtemayo’en på burgerbollen, og læg derefter hjertesalat på i bunden. Så kommer bøffen og en god håndfuld syltede rødløg og så lidt urtemayo igen. Burgeren serveres med de ovnbagte rodfrugter, der dyppes i mayo’en.


Du vil muligvis også synes om

Spinatpandekager med røget laks, dild og lynmarineret spidskål
august 20, 2019
Super sund granola med banan, kanel og tranebær
oktober 30, 2019
En kommentar
Pingback: