
Gulerodskage med æble og frosting- En sikker vinder!
Det her er ikke bare en gulerodskage- men en gulerodskage med æble og frosting! Ej men altså, hold nu lige fast på alle din hatte og briller, den her kage er da bare mums!
Jeg hører altså til én af dem, der altid kan blive stillet godt tilfreds med en god gulerodskage med et ordentlig tykt lag frosting på toppen. Her har jeg tilføjet lidt revet æble til klassikeren, og det gør den altså ikke værre!
Jeg synes sådan en gulerodskage smager lidt af efterår, og den er altså super hyggelig at servere for og nyde sammen med gæsterne med en god kop kaffe til.
Gulerødderne og æblerne gør denne kage dejlig saftig og frisk. Samtidig bidrager kanelen til en let krydret og hyggelig smag. Og ej at forglemme frostingen, der, efter min mening, er en af de vigtigste ting på sådan en gulerodskage her. Den giver det syrlige og cremede løft, som gør, at man nok ender med at spise to stykker i stedet for ét. Og det må man altså godt!
God arbejdslyst i køkkenet og velbekomme!
Gulerodskage med æble og frosting

Ingredienser
- Kage
- 150 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 59 g sukker
- 4 æg
- 200 g groftrevet gulerod
- 140 g groftrevet æble
- 1/2 tsk salt
- 1,5 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 230 g hvedemel
- Frosting
- 200 g naturel flødeost
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- saften og skallen af 1/2 citron
Instruktioner
- Kage
- Pisk det bløde smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker til en ensartet luftig masse.
- Pisk herefter 1 æg i ad gangen.
- Vend revet gulerod og æble i blandingen.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend det i dejen.
- Smør en springform på 24 cm i diameter og kom kagedejen heri.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180°C varmluft i ca 40 minutter. Tjek eventuelt med en kødnål, hvornår den er færdig.
- Lad herefter kagen køle helt af imens frostingen laves.
- Frosting
- Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen til massen er ensartet, luftig og lys.
- Pisk herefter flødeost, citronsaft og citronskal i.
- Servering
- Kom frosting i et tykt lag oven på den afkølede kage og pynt evt. med hasselnødder og gulerodsstrimler.
Tags



Hyben-æblemarmelade

Edamame hummus
Du vil muligvis også synes om

Cheesecake med hindbær, hvid chokolade og lakrids
marts 2, 2022
Glutenfrie grovkiks med rosmarin og hampemel- smæksunde og lækre!
september 13, 2019