
Hindbærsnitter
Nu gjorde jeg endelig alvor af at lave det, jeg har gået og haft lyst til så længe….Nemlig disse utrolig lækre hindbærsnitter! Jeg mener simpelthen, at det er en drøm på en tallerken, og så fylder de hele køkkenet med den dejligste duft når de laves… Mums!
Hindbærsnitter er ene sand klassiker i Danmark, og jeg tror endnu ikke, jeg har mødt et menneske, der ikke kan lide denne lækre sag. Det er en simpel en kage, men den smager afsindig lækkert! Og så tager de mig altså bare tilbage til barndommen, hvor min mor af og til serverede lækre hindbærsnitter på en sød og skøn sommerdag, eller solgte flittigt ud af den hjemmelavede godte i boden ved vejfesten.
I opskriften kan man, som det fremgår af ingredienslisten, sagtens bruge en købe-marmelade. Men jeg har til disse snitter lavet min egen hindbærmarmelade. Den er simpelthen så nem at give sig i kast med. Jeg vil kraftigt opfordre til at prøve at lave sin egen hindbærmarmelade , der er at finde inde på bloggen. De gør lige snitterne lidt hyggeligere.
Velbekomme til dig og din søde tand :))
Hindbærsnitter

Ingredienser
- Mørdejskiks
- 160 g koldt smør
- 100 g flormelis
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- En halv vaniljestang el. 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- en knivspids salt
- Derudover
- 2 dl hindbærmarmelade- opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade
- ca. 250 g flormelis
- vand
- Frysetørrede hindbær (krymmel el. hakkede pistacienødder kan også bruges)
Instruktioner
- Vaniljekornene skrabes ud af den halve vaniljestang og blandes med en smule flormelis for at adskille kornene.
- Flormelis, hvedemel, bagepulver, salt og vanilje røres sammen, og herefter æltes det kolde smør i med hænderne eller i en røremaskine.
- Tilsæt nu æg.
- Dejen æltes til den er ensartet og sammenhængene uden klumper.
- Stil nu dejen på køl i 1,5 time.
- Nu tages dejen ud af køleskabet, og den rulles ud på meldrysset bord til den er ca. 2-3 mm tyk.
- Stik dejen ud i små runde kiks- brug evt et glas eller et redskab, der har ønsket størrelse.
- Kiksene bages i ovnen ved 200°C i 10-13 minutter. Der kan være ca. 16 runde kiks på en bageplade. De bages over to omgange.
- Mens kiksene køler af laves glasuren.
- Bland Flormels og passende mængde vand til en tyktflydende glasur.
- Når kiksene er helt afkølede samles snitterne.
- Der smøres marmelade på halvdelen af kiksene, og glasur på den anden halvdel.
- Mens glasuren stadig er våd drysses der med frysetørrede hindbær.
- Saml nu snitterne.
Tags



Du vil muligvis også synes om

Lækker sandwich med laks, rygeostcreme m dild, lynsyltede gulerødder og avocado
januar 14, 2021
Verdens bedste og simple Pizza- med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke
marts 28, 2020