
Hyben-æblemarmelade
Denne hyben-æblemarmelade er den perfekte smag af sensommeren og efteråret, når det viser sig fra sin sødeste side! Lige nu hænger æblerne løst på træerne og kalder på at blive brugt til noget lækkert. Og denne her marmelade er ja-LÆKKER! Hyben og æble klæder hinanden utrolig godt, og i denne udgave har jeg brugt mine yndlings discovery æbler fra mine forældres æbletræ, som bare smager af barndom kombineret med en frisk parfumeret sødme.
Marmeladen her er sådan én med en del klumper i. Hvis man ikke lige er til det, kan æblerne rives i stedet for at skæres i tern, og så har man altså en noget mere glat marmelade. Er man til den helt glatte, kan stavblenderen svinges en kort tur.
En hyben-æblemarmelade er altså god på morgenbordet, så det er bare at komme i gang mens æblerne er bedst og de sidste hyben stadig er at finde rundt omkring.
Velbekomme!
Hyben-æblemarmelade

Ingredienser
- 250 g rensede hyben skåret i kvarte
- 250 g æbler skåret i tern
- 200 g syltesukker (almindeligt sukker kan også bruges)
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 2 dl vand
Instruktioner
- Alle ingredienser kommes i en gryde.
- Hele herligheden koges under jævnlig omrøring ved middelvarme i ca. 25 minutter, eller indtil man synes, man har den rette konsistens. Bruger man almindeligt sukker og ikke syltesukker, kan man med fordel koge den i 30 minutter i stedet.
- Hvis marmeladen har for store klumper, når den er kogt færdig, kan man med fordel mose den lidt med et piskeris eller en gaffel i gryden.
- Marmeladen tages af varmen og hældes på atamonskyllede glas.


Du vil muligvis også synes om

Italiensk inspireret pastaret med gorgonzola og svampe- lynhurtig
august 8, 2019
Luftige chokoladeboller med smeltet chokolade
marts 22, 2020