
Italiensk lakseravioli med hvidvin-dild sauce- Den bedste ravioli!
Jeg er helt oppe og køre over hvor god denne lakseravioli med hvidvin-dild sauce er blevet! Jeg plejer faktisk ikke at lave ravioli med fisk, men ofte med ricotta-spinat fyld og en svampe-urte sauce til. Men jeg er nødt til at ligge mig fladt ned og sige, at dette bliver ikke den sidste gang, jeg laver denne ret! Den smager FANTASTISK, og jeg vil til alle tider opfordre til at prøve denne ret af! Den var et hit i min familie da vi fik den til aftensmad i går. Mums mums mums.
Hvis man er til fisk og til det italienske køkken, vil jeg vove at påstå, at denne ret er alt hvad man behøver! Jeg synes næsten retten taler for sig selv og ikke kan retfærdiggøres på nogen anden måde end at smages. Og med disse ord vil jeg sige god fornøjelse og velbekomme herfra ♡
Lakseravioli med hvidvins-dild sauce

Ingredienser
- pastadej
- 400 g durummel
- 4 store æg
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 tsk salt
- ravioli laksefyld
- 200 g røget laks
- 250 g ricotta
- en god håndfuld frisk dild, ca. 10 g
- saften fra 1/2 lime
- salt og peber
- hvidvin-dild sauce
- 1 skalotteløg
- 50 g smør
- 1 tsk tørret dild
- 2,5 dl hvidvin
- 5 dl fiskebullion
- 2,5 dl madlavningsfløde
- salt og peber
Instruktioner
- Pastadej
- Mel og salt sigtes ned i en skål, og der laves en fordybning i melet.
- I fordybningen hældes de 4 æg og olien.
- Æggene piskes sammen inde i midten med en gaffel, hvor der lidt efter lidt tages mere og mere mel ind i de sammenpiskede æg, indtil der til sidst formes en dej.
- Dejen æltes efterfølgende på bordet til den er smidig og elastisk.
- Den pakkes ind i husholdningsfilm eller en plastikpose og lægges på køl i mindst 1 time, men gerne til dagen efter.
- Raviolifyld
- Mens pastadejen er på køl laves fyldet til raviolierne.
- Laksen blendes sammen med ricottaen. Jeg kan godt lide den helt glat, men man kan også vælge at lade små laksestykker blive i ricottaten.
- Dilden hakkes fint og kommes i sammen med limesaft.
- Lakse-ricottaen smages til med salt og peber og sættes på køl, til den skal bruges.
- Raviolierne fyldes
- Nu skal raviolierne laves. Disse kan laves på mange måder. Jeg brugte en raviolibakke, men hvis man ikke har sådan en, kan de laves ved, at dejen rulles tynd ud på et meldrysset bord.
- Dejen kan med fordel rulles ud på en pastamaskine, hvis man har sådan en, så bliver den god tynd. Men ellers bruges en kagerulle og knofedt.
- Så stikkes dejen ud i cirkler (brug et glas), og der lægges en lille klat fyld på midten.
- Kanten gøres en smule fugtig med lidt vand, de foldes på midten og lukkes til med et godt tryk i kanten.
- Saucen laves, del 1
- I en gryde smeltes smør. Finthakkede skalotteløg kommes ned til smøren og sauteres i et par minutter til løgene er klare.
- Kom nu hvidvin på og lad det koge af, så den smider alkoholen og noget af syren. Nu kommes fiskebullion og tørrede dildspidser i, og dette simrer nu i 10 minutter.
- Raviolierne koges
- Imens koges raviolierne i letsaltet vand i 4 minutter. De tages op af vandet og kommes i en skål med låg over, så de ikke mister varmen.
- Saucen laves, del 2
- Efter saucen har simret i 10 minutter, kommes fløden på, og den simrer nu i yderligere 20 minutter, hvor den smages til med salt og peber undervejs. Godt med friskkværnet peber klæder sauces utrolig godt, hvorimod det er klogt at holde lidt igen med salten, da den røgede laks i raviolien godt kan være meget salt. Men salt skal der ikke desto mindre i.
- Retten serveres
- Raviolierne serves med hvidvin-dild saucen over og et drys af frisk dild.

Du vil muligvis også synes om

Sommersalat med nektarin, valnødder og gedeost
september 4, 2019
Verdens bedste krydderkage med citronsmørcreme!
april 5, 2020