
Italiensk risotto med kylling, svampe og basilikum- Den ALLERbedste!
Hold nu fast en lækker opskrift på italiensk risotto med kylling, jeg fik lavet mig her til aften! Jeg tror simpelthen det må være den bedste risotto, jeg nogenside har lavet. Så selvfølgelig skulle opskriften da på bloggen.
Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et liv uden risotto… Ja det lyder lidt mæreligt at sige, men jeg eeeeelsker bare denne ret. Det er en af de retter, hvor man virkelig kan smage, om den er lavet med kærlighed. Og jeg elsker jo at kredse om maden, så dette er en super ret for mig. Og så tager den heller ikke så lang tid. Den kan lige tilpasses ind i en travlt hverdag.
Og nej, lige her vil jeg faktisk ikke mene, at man kan tilpasse retten i en sund livsstil- ikke denne type “otto” i hvert fald. Man kan selvfølgelig eksperimentere med at lave en sund bygotto eller noget lignende, men hvis en risotto skal laves rigtig, skal den efter min mening have en masse smør og ost- der er ingen vej uden om! (Og så er det jo også en god undskyldning, for at tage sig et lille glas hvidvin, nu hvor flasken alligevel er åbnet- hihi)
Retten er lavet med hjemmelavet kyllingefond- og dette er HELT KLART at foretrække, og smagen bliver både kraftigere og bedre- men den kan sagtens blive god med almindelig hønsebullion fra supermarkedet.
Et lækkert velbekomme herfra ♥

Noter
Det er vigtigt at risottoen har den rigtige konsistens- Den skal gerne være cremet og hellere liiidt til den tynde side, end den tykke og bastante. Den størkner nemlig hurtigt, når den kommer af blusset. MEN den skal selvfølgelig heller ikke være for tynd. Det er op til dig selv at vurdere, hvordan du synes den skal være.
Ingredienser
- 500 g risottoris
- 200 g champignon
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- ca 1,5 l hønsefond/bullion
- 200 g parmesan + 50 g til servering
- 2 kyllingerbryster
- olivenolie til stegning
- en håndfuld frisk basilikum
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Løg og hvidløg finthakkes og smides op i en varm gryde med olivenolie. Disse sauteres i et par minutter til løgene er klare, og så tilsættes risene.
- De skal riste med i et minuts tid før hvidvinen hældes på.
- Når hvidvinen er tilsat, kommes fond i lidt efter lidt.
- Start med at hælde lidt på og lad risene koge og suge væden. Dette gentages indtil risene har en passende konsistens.
- Mens dette står og simrer (under omrøring og et nøje opmærksomt blik) skæres kyllingen ud i mindre stykker og steges på en pande.
- Det samme gælder svampene.
- Nu er vi nået dertil, hvor risene er liiige ved at være nok- men… først skal den revne parmesanost og smøret tilsættes- Dette gør retten ekstra cremet og fyldig- OG KAN IKKE UNDVÆRES!
- Til sidst tilsættes friskhakket basilikum, kylling og svampe, og retten smages til med salt og friskkværnet peber.
- Risottoen serveres med et godt drys parmesanost og frisk basilikum.

Du vil muligvis også synes om

Kyllingespread med spinat og basilikum- Mums!
april 20, 2020
Verdens bedste og simple Pizza- med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke
marts 28, 2020
En kommentar
Jens
Yammi!!!!!