
Lækre mokkabrownies med frisk appelsincurd
Hvis man mangler et søndagsprojekt er disse lækre mokkabrownies med frisk appelsincurd lige tilpas overkommelige, og så er gevinsten bare herlig!
En god brownie er ALTID et hit hos mig, og hvis den så lige får selvskab af lidt friskt på toppen, så kan det ikke blive meget bedre!
Jeg elsker simpelthen chokolade. Det eneste jeg elsker højere end chokolade er kombinationen af chokolade og appelsin. De klæder simpelthen hinanden himmelsk, hvis du spørger mig. Denne kage er super dejlig at nyde en velfortjent eftermiddag, hvor man gerne lige må forkæle sig selv ekstra meget. Den gør det helt sikkert også godt som en nem dessert til et middagsselvskab.
I denne brownie har jeg valgt at komme lidt kaffe i. Ikke noget der overdøver smagen af chokolade, men lige nok til at ane de brændte og skarpe nuancer. Mmmmums! Man kan selvfølgelig undlade kaffen, hvis man ikke er den store kaffedrikker, men jeg vil næsten påstå at ikke-kaffedrikkere nok også vil kunne lide denne kage!
Velbekomme og god kagebagning herfra :))
Mokkabrownie med appelsincurd

Ingredienser
- Brownie
- 200 g smør
- 250 g hakket mørk chokolade
- 1,5 dl stærk brygget kaffe
- 130 g hvedemel
- 3 æg
- 260 g sukker
- 1/3 tsk salt
- appelsincurd
- skal fra 1 appelsin
- saft fra 2 appelsiner
- 85 g sukker
- 40 g smør
- 2 æg
Instruktioner
- Start med at forvarme ovnen på varmluft 180 °C. Smelt nu smøren i gryden ved lav varme og tilsæt så den stærke kaffe. Tag gryden af varmen og kom med det samme 200 g af den hakkede chokolade ned i smørblandingen og lad det smelte heri.
- I en skål piskes æg og sukker luftigt, hvorefter mel og salt vendes i. Nu røres den letafkølede chokoladeblanding i. De sidste 50 g af den hakkede chokolade vendes også i dejen.
- Browniedejen hældes i et ildfast fad, ca 22×26, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca 35 minutter.
- Imens kagen er i ovnen, laves curden.
- Start med at presse saften og rive skallen fra appelsinerne og kom dette i en gryde. Tilsæt smør og sukker og varm denne blanding op så smøren smelter- men uden, det når kogepunktet.
- Nu piskes de to æg i ét ad gangen under konstant piskning.
- Der piskes forsigtigt indtil massen tykner og bliver cremet. Det er vigtigt her ikke at miste tålmodigheden eller skrue op for varmen, da ægget ellers vil stivne og skille.
- Curden sættes på køl i et par timer inden den spises sammen med brownies.
- Brownien tages ud af ovnen og og køles helt af, lad den gerne stå på køl natten over, inden den skæres eller stikkes ud. Curden kommes på toppen, og kagen kan evt. pyntes af med revet appelsinskal.
- Velbekomme!

Du vil muligvis også synes om

Spinatpandekager med røget laks, dild og lynmarineret spidskål
august 20, 2019
Butternut squash-salat med belugalinser, granatæble og dressing
marts 8, 2022