
Luftige chokoladeboller med smeltet chokolade
På en dag, hvor man bare skal slappe af, er luftige chokoladeboller med ekstra chokoladesmag og et godt lag tandsmør noget af det bedste! Og hvis der så kommer en god kop kaffe med ved siden af, så er dagen fuldendt!
Disse chokoladeboller er jeg helt oppe og køre over! De er simpelthen så saftige og luftige, og jeg vil til hver en tid anbefale dem! Personligt kan jeg godt lide, at chokoladen har fordelt sig i hele bollen, så hver mundfuld smager af chokolade. Så i denne opskrift har jeg gjort det, at jeg i stedet for kun at have stykker af hakket chokolade i dejen, også har tilladt noget af chokoladen at smelte sammen med dejen. Det er rigtige chokoladeboller for mig. Og det smager så fantastisk! Og så er de tilmed nemme at lave.
Så hvis du mangler noget hyggeligt at byde en gæst på en søndag eftermiddag, eller mangler noget hjemmebag til sammenkomst, så vil jeg varmt anbefale disse utrolig lækre chokoladeboller med ekstra chokoladesmag!
Velbekomme herfra! Håber du nyder dem :))
Luftige lækre chokoladeboller med smeltet chokolade

Ingredienser
- 2 dl A38
- 35 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 50 g sukker
- 2 æg- 1 til dejen og 1 til pensling
- 570 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 50 g smør
- 140 g chokolade
Instruktioner
- Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud heri. Når gæren er opløst, røres sukker, A38 og 1 æg i. Nu kommes mel og salt i, og dejen æltes godt. Den kan sagtens æltes i hånden, men jeg har her rørt den på en røremaskine, hvor den har fået nogle gode tæsk på den højeste hastighed i ca. 20 min. Det er under alle omstændigheder vigtigt, der bliver banket noget luft ind i dem! Undervejs under æltningen kommes smøren, der er skåret i små stykker, i, så dejen bliver dejlig fedtet og blank.
- Når dejen er ved at være æltet godt igennem, kommes den hakkede chokolade i. Jeg har her gjort det, at jeg har taget halvdelen af den hakkede chokolade og kommet i, mens dejen i røremaskinen stadig er lun. Dette tillader chokoladen at smelte sammen med dejen, så dejen får en lækker chokoladebrun kulør. Resten af den hakkede choklade æltes i, når dejen er lidt køligere så bollerne også indeholder de klassiske chokolade stykker.
- Så sættes dejen til hævning i skålen med et viskestykke over i en 1 time ved stuetemperatur.
- Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord og deles i 10 lige store stykker. Bollerne lægges på en bageplade forholdsvis tæt op ad hinanden og sættes nu til efterhævning under et viskestykke i 40 minutter.
- Imens bollerne efterhæver tændes ovnen på varmluft 180 °C.
- Når bollerne har efterhævet, pensles de med et sammepisket æg, og de bages nu i ovnen i 15 minutter.
- Og voila! Lækre nybagte luftige chokoladeboller. MUMS!


Du vil muligvis også synes om

Sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær- MUMS!
juli 22, 2019
Glutenfrie grovkiks med rosmarin og hampemel- smæksunde og lækre!
september 13, 2019