
Luftige grov-burgerboller med squash- Perfekt til en sundere burger!
Jeg har simpelthen kastet mig ud i at lave hjemmelavede luftige grov-burgerboller med squash. For når jeg har lyst til burger- så er der ingen vej uden om; så skal jeg simpelthen bare have burger. Og findes der noget bedre end en ny- og hjemmebagt bolle til dette måltid?- NEJ! En hjemmebagt burgerbolle sætter bare prikken over i’et i et godt burger-måltid. Det gør simpelthen bare retten lige lidt mere delikat- og da disse boller er grove, så kan de altså spises med liiiiidt større samvittighed. Bollerne er, ud over at være grove, også helt utrolig luftige og saftige, og gør sig rigtig godt i selvskab med en god bøf. Men kan også sagtens bruges som morgenboller. Brug dem evt til et dejligt vegetarisk måltid som dette, jeg har lavet med linsebøffer, urtemayo og syltede rødløg.
Velbekomme!
Luftige og saftige grov-burgerboller med squash

Ingredienser
- 3,5 dl lunkent vand
- 30 g gær
- 60 g bagemargarine
- 350 g hvedemel
- 270 g grahamsmel
- 60 g finvalsede havregryn
- 2 tsk salt
- 2 spsk akacie honning
- 1 halv stor squash eller en her lille
- sesamfrø
Instruktioner
- Start med at smelte margarinen og lad det stå og køle lidt af, mens du rører gæren ud i den lunkne vand.
- Så tilsættes først honning og dernæst hvedemel, grahamsmel, havregryn, salt og det afkølede margarine.
- Nu rives squashen fint på et rivejern og kommes herefter op til resten af ingredienserne.
- Nu er det tid til at dejen skal røres sammen. Dette gøres i en røremaskine på fuld power i ca. 10 minutter- indtil dejen slipper skålens sider.
- Nu skal dejen hæve i 35-40 ved stuetemperatur og under et fugtigt klæde.
- Når dejen har stået og hygget sig i en 40- minutters tid så hældes dejen ud på et meldrysset bord og deles i 8 lige store stykker. Disse stykker formes til boller og lægges nu på en bageplade beklædt med bagepapir. Nu skal bollerne yderligere hæve i 30 minutter- og dette skal den i pres. Oven på bollerne lægges endnu et stykke bagepapir og oven på dette en bageplade et skærebræt eller andet lignende- dette tillader bollerne at blive tilstrækkeligt flade, mens de efterhæver.
- Når bollerne har efterhævet tændes ovnen på 210°C.
- Mens ovnen opvarmes drysses bollerne med sesamfrø og bages derefter i 15 minutter.
- OG…. ud af ovnen kommer de lækreste luftige og velduftende boller klar til at få selvskab af en god bøf!

Du vil muligvis også synes om

Cheesecake med hvid chokolade, rabarber og lime- Den bedste sommerkage!
maj 1, 2020
Sprøde krydrede rispapirschips- Lækre og meget nemme
juli 22, 2019