
Luksus Mac and Cheese med kyllingefond, bacon og timian- MUMS!
Findes der noget bedre hyggemad end en god cremet omgang luksus Mac and Cheese? Det er sådan en hyggelig efterårs- og vinterret, som man velargumenteret kan sidde og nyde i stuen foran tv’et! Jeg eeelsker Mac and Cheese, og især denne luksusudgave, der er lavet på kyllingefond, bacon og timian, er liiiiige mig. Jeg vil vove at påstå, at den er lysår bedre end den klassiske Mac and Cheese, som er lavet på mælk- Det synes jeg i hvert fald. NØJ hvor smager den godt! Efter min mening er dette en af de bedste og mest hyggelige retter, vi har adopteret fra Amerika.
Nu var det godt nok i går, på en semikold efterårstirsdag, at jeg lavede den, men den gør sig altså utrolig godt sådan en fredag aften, hvor der måske er tændt op i brændeovnen og det regner lidt udenfor. Så er det hyggetid!
Og med de ord: Velbekomme på en hyggelig aften med en ordentlig portion luksus Mac and Cheese!
Luksus Mac and Cheese lavet på kyllingefond og med bacon og timian

Ingredienser
- 500 g macaroni/suppehorn
- 200 g bacon i tern
- 2 zittauer løg
- 2 fed hvidløg
- ca. 7 kviste timian
- 1 L Kyllingefond
- 50 g smør
- 275+25 g revet cheddar
- 75 g revet mozerella
- 75 g revet parmesanost
- 2 spsk rasp
- 3 store spsk hvedemel
- salt og peber
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 200°C.
- Når det er gjort, så hakkes løg og hvidløg fint og stilles til side.
- Nu koges suppehornene som anvist på pakken- det gør ikke noget, om de bliver ekstra al dente, de skal nemlig ikke være heeelt færdig tilberedte, da de skal ind i ovnen og hygge sig senere. Så kog dem gerne i 1 min mindre, end der står på pakken.
- Steg baconternene i sit eget fedt i en stor gryde til de er semisprøde, og kom derefter løg, hvidløg, smør og hakkede små timianblade ned til baconstykkerne, og lad dette stå og stege i ca. 2 minutter.
- Kom nu hvedemel ned i gryden under omrøring, og lidt efter lidt hældes der kyllingefond på- under stadig omrøring. Det er vigtigt, at der ved dette step røres hele tiden, så der ikke kommer melklumper i den opbagte sovs.
- Nu skal vi til “Cheese”-delen af Mac and Cheese, for nu kommes osten i; 275 g cheddar, 75 g mozerella og 75 g parmesan. Tillad nu osten at smelte ud i sovsen, og smag derefter til med salt og peber.
- Pastaen kommes i ostesovsen og hele herligheden hældes i et stort fad eller en stegeso i passende størrelse og der drysses med rasp og resten af cheddarosten. Hele herligheden bages i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
- OG BOM- så er der dømt smovsehygge til en god hyggelig aften!


Du vil muligvis også synes om

Sommersalat med nektarin, valnødder og gedeost
september 4, 2019
Thaisuppe med kylling- Utrolig velsmagende suppe!
august 6, 2019