
Pikantost-snurrer med chorizo- Verdens bedste eftermiddagssnack!
Jeg har kastet mig ud i at lave pikantost-snurrer med chorizo! Tilmed med hjemmelavet pikantost, som også sagtens kan bruges som pålæg på brød-(prøv evt. osten oven på disse nybagte antiinflammatoriske grovboller)
De velkendte snurrer figurerer rigtig meget på nettet lige nu- oftest i en smæklækker kanel eller kardemomme-udgave! De er også super gode. Men jeg tænkte, at jeg ville prøve at lave en snurrer fra det salte køkken. Én som både kan bruges til en eftermiddagssnack, som en hurtig frokost eller som en lækker tilføjelse til madpakken. I snurrene er der en cremet hjemmelavet pikantost, som indeholder en masse lækkerier. Og denne pikantost er super kompatibel med den bløde og fugtige kerne i brødet.
Jeg nød selv én, da de lige var kommet ud af ovnen, og jeg må indrømme at de bare smager af mere! Og så er der lige nok til at halvedelen kan fryses ned, så der er lidt guf til når man lyster i den nærmeste fremtid… Hvis altså ikke man når at spise dem alle inden. Mmmmmmuuums- de smager og dufter simpelthen så godt!
Velbekomme og god fornøjelse med disse lækre pikantost-snurrer med chorizo ♡
Pikantostsnurrer med chorizo

Ingredienser
- Snurrer
- 30 g gær
- 1,5 dl græsk yoghurt eller anden neutral yoghurt
- 1 dl skummetmælk
- 5 spsk olivenolie
- 1 æg
- 475 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 æg til piskning
- Hjemmelavet pikantost
- 300 g neutral flødeost
- 1,5 spsk Sambal Oelek
- 1 håndfuld frisk finthakket basilikum
- 1 spsk citronsaft/limesaft
- 1 spsk tørrede dildspidser
- salt og peber
- 80 g god chorizo
Instruktioner
- Dejen til snurrene er det første, der skal laves, da den skal stå og hæve noget tid.
- Varm mælken til den er lillefinger lun og hæld den derefter i en skål i en røremaskine. Heri skal gæren opløses.
- Nu kommes yoghurt, olivenolie, æg, salt og honning i og røres sammen. Nu skal hvedemelen tilføjes lidt efter lidt under omrørring, og når alt melen er kommet i, æltes dejen forsat på røremaskinen i ca. 10 minutter.
- Efter dejen er gennem æltet så sættes til til hævning ved stuetemperatur i 2 timer og med et fugtigt klæde over.
- Imens dejen hæver laves pikantosten med chorizo.
- Flødeosten blandes med Sambal Oelek, finthakket basilikum, citron- eller limesaft, tørrede dildspidser og salt og peber efter smag. Chorizoen hakkes meget fint og blandes også heri. Den hjemmelavede pikantost sættes på køl indtil den skal bruges.
- Når dejen har hævet i 2 timer rulles den ud i et rektangel med en tykkelse på ca. 0,5-1 cm og så smøres pikantosten ud på dejen.
- Nu foldes dejen sammen i tredjedele, så den ene halvdel foldes ind over den anden. Når det er gjort rulles den yderligere lidt, og så skæres den ud i 14-16 strimler. Disse strimler snurres og lægges på to bageplader, hvor de skal efterhæve med at klæde over i 30 min. De pensles så til sidst med sammenpisket æg og bages ved 180 °C varmluft i 15 min. Og så er der nybagte, lune og velduftende snurrer klar til at nyde!


Du vil muligvis også synes om

Rabarber-jordbærmarmelade med chili- den skønneste sommermarmelade!
maj 16, 2020
Verdens bedste krydderkage med citronsmørcreme!
april 5, 2020