
Rabarber-jordbærmarmelade med chili- den skønneste sommermarmelade!
Så fik det gode forårsvejr selvskab af en sommerlig rabarber-jordbærmarmelade med chili!
Noget af det, jeg elsker med ved forår og sommer, er smagen af rabarber! Ja i det hele taget smagen af friske bær og frugter. Og denne marmelade emmer af sol og sommer. Den er frisk, sød og syrlig, og så har den lige et lille godt spark af lidt chili, til lige at twiste den klassiske marmelade en smule. NØJJJ, hvor er den altså lækker!
Vi er så heldige at have rabarber i haven, så lige så snart det bliver forår og sommer, så bliver det i den grad også rabarbertid hjemme hos mig!
Marmeladen kan bruges til alverdens ting. Bl.a. kan den bruges både som en enestående marmelade på morgenbordet, men også med stor succes som topping oven på skyr eller yoghurt!
Den er nem at lave og smager vidunderligt- det er bare at gå i gang!
Rabarber-jordbærmarmelade med chili

Noter
Hvis man gerne vil have sin marmelade helt glat og uden klumper, kan man vælge at blende den ganske kort med en stavblender til sidst inden den hældes på glas.
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 200 g jordbær
- 0,5 dl vand 1,5 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl syltesukker
- chili- efter smag
- evt lidt citronsaft
Instruktioner
- Kom alle ingredienser op i en gyde og giv blandingen et opkog ved høj varme. Skru derefter ned for varmen til middelvarme, og lad marmeladen stå og simre i 35-40 minutter ved jævnlig omrøring, så den ikke brænder på.
- Marmeladen smages hen ad vejen til med chili efter behov og evt lidt citronsaft, alt afhængig af, hvor sure rabarberne har været.
- Hvis jeg er i tvivl om marmeladen har kogt nok, plejer jeg at lave en prøve på en frossen tallerken. Så vises det hurtigt, om marmeladen har den konsistens, der ønskes.
- Når marmeladen har kogt færdig tages den af varmen og hældes på atamonskyllede glas. Lad marmeladen køle af i glassene før de sættes på køl.
- Så er marmeladen spiseklar!

Du vil muligvis også synes om

Thaisuppe med kylling- Utrolig velsmagende suppe!
august 6, 2019
Luftige chokoladeboller med smeltet chokolade
marts 22, 2020