
Sommersalat med nektarin, valnødder og gedeost
Denne opskrift på sommersalat med nektarin og gedeost er bare super lækker. Og hvem kan ikke godt lide en frisk og dejlig sommersalat til grilmaden? Det kan jeg i hvert fald! Denne salat er perfekt som tilbehør til et godt stykke grillet kød og måske et stykke nybagt brød. Salaten går især godt med et stykke veltilberedt oksekød eller et godt stegt andebryst.
Den smager simpelthen helt vidunderligt og har både noget friskt, noget pikant, noget fedt og noget sødt og surt i sig, der sørger for at tilfredsstille ethvert smagsløg. Og så er den bare sund! ‘Hallåååå Katrine- det er en salat, selvfølgelig er den sund’…Meeen man kan faktisk lave salater, der er knap så sunde – men denne er altså blandt de sunde af slagsen!
Som den er her i opskriften fungerer den mest som en tilbehørssalat, da den ikke rigtig indeholder protein til at gøre det ud for et mættende måltid. Men man kan sagtens tilføje noget grillet oksekød til salaten, eller spæde op med noget perlebyg, nogle hvedekerner eller andet korn. Og så vil den være tilpas mættende til et godt frokost måltid.
Velbekomme♡
Sommersalat med nektarin, valnødder og gedeost

Ingredienser
- 2,5 hjertesalathovede
- 180 g radiser
- 150 g valnødder (kan sagtens erstattes af mandler, hasselnødder, cashewnødder mm.)
- 60 g soltørrede tomater
- 180 g gedeost
- to nektariner
- olivenolie
- æbleeddike (eller anden frugtig eddike)
Instruktioner
- Start med at skære radiserne i små tynde skiver og læg dem i iskoldt vand mens alt andet gøres klar- så bliver de nemlig dejlig sprøde!
- Nu ristes valnødderne til de er gyldne eller let brankede.
- Så skæres nektarinerne, salaten og de soltørrede tomater ud i passende størrelser- tricket er at skære tingene forholdsvist tyndt, så det bliver mere delikat og raffineret at spise, og så der er plads i munden til flere smagsindtryk.
- Salaten blandes og anrettes på et fad eller i en skål og gedeosten smuldres over.
- Til sidst hældes lidt olivenolie og eddike ud over salaten, og den er nu serveringsklar!

Du vil muligvis også synes om

Klassisk lækker hindbærmarmelade
april 18, 2020
Tunsteak med nudelsalat- Aftensmad på 30 minutter
juli 27, 2022