
Spinatpandekager med røget laks, dild og lynmarineret spidskål
De her lækre spinatpandekager med røget laks, dild-ricotta, lynamrineret rød spidskål og brombær smager simpelthen bare af sommer! Alle mine smagsløg hopper op og ned af glæde ved disse utrolige smage. Det fede og salte fra laksen spiller ekseptionelt godt med det søde fra brombærrene, det sprøde og bitre fra kålen og det friske og pikante fra ricotta-cremen. Og smagene er ikke det eneste herlige ved denne ret… Alle de sprudlende farver er en sand fryd for øjet og bidrager kun til den sommerlige stemning!
Pandekagerne kan både spises til aftensmad, men kan også sagtens nydes som en god og fyldig frokost en lun sommerdag. De er nemme og forholdsvis hurtige at lave, så det er bare at gå i gang!
Retten taler stort set for sig selv, og det er næsten et must at sætte tænderne i denne herlighed. Foruden at være velsmagende er denne ret også smækfyldt med sunde fordele. Laks, Avocado, spidskål og olivenolie sørger for et godt antiinflammatorisk spark, og brombærrene og spinaten er begge utrolig rige på antioxidanter og næringsstoffer. Og det er da bare dejligt, når det man spiser, både smager vidunderligt og samtidig er gavnligt for kroppen.
Velbekomme herfra!
Spinatpandekager med røget laks, dild-ricotta, brombær og lynmarineret rød spidskål

Ingredienser
- 240 g brombær
- 400 g røget laks
- 2 avocado
- Spinatpandekager
- 150 g spinat
- 3 dl vand
- 5 æg
- 2 dl grahamsmel
- 1,5 dl hvedemel
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- Dild-ricotta
- 250 g ricotta
- en god håndfuld frisk dild
- en tsk citronskal fra en økologisk citron
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- Lynmarineret rød spidskål
- 1/2 rødt spidskål
- 3,5 spsk æbleeddike (balsamico kan også sagtens bruges)
- 1 spsk honning
- 0,5 tsk salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk olivenolie
Instruktioner
- 1) Lynmarineret rød spidskål
- Olie, eddike, honning, salt og peber piskes sammen i en stor skål til en vinaigrette.
- Spidskålen snittes meget fint og vendes op i vinaigretten. Dette skal nu bare stå og trække imens resten forberedes.
- 2) Dild-ricotta
- Hak dild fint og riv en teskefuld citronskal og begge dele i ricottaen. Denne blanding smages nu til med salt og en rundhåndet omgang med peberkværnen. Sæt ricotta-blandingen på køl indtil pandekagerne skal samles.
- 3) Spinatpandekager
- Blend æg, vand og frisk spinat i en foodprocessor. Tilsæt derefter hvedemel, grahamsmel, salt, peber og olivenolie og blend dette til en fin ensartet konsistens.
- Pandekagerne steges på panden i lidt olivenolie.
- 4) Pandekagerne samles
- Laks, avocado og brombær skæres ud i passende størrelser.
- Til sidst samles pandekagerne og de toppes med sprøde ærteskud
- Værsgo! Så er der serveret en dejlig sund sommerret- MUMS!


Du vil muligvis også synes om

Cheesecake med hvid chokolade, rabarber og lime- Den bedste sommerkage!
maj 1, 2020
Rabarber-jordbærmarmelade med chili- den skønneste sommermarmelade!
maj 16, 2020