
Sprøde asiatiske forårsruller stegt i ovnen- MUMS
Mmmums. Jeg elsker det asiatiske køkken og sprøde forårsruller kan altid klemmes ned. Og forårsruller var lige, hvad min aftensmad bestod af i dag! Og de var et HIT i familien!
Dem jeg har lavet her er med hakket svinekød og grøntsager, men de kan laves i alverdens varianter. Hvis man er vegetar kan kødet sagtens udelades. Man kan tilføje glasnudler eller man kan erstatte svinekødet med oksekød eller kyllingekød. The sky is the limit. Hvis man er vild med koriander er disse ruller oplagte værter for sådan en krydderurt. Man kan i virkeligheden proppe næsten lige, hvad man har lyst til i.
I denne opskrift steger jeg dem i ovnen. Jeg synes personligt de får en mere jævn flade og afbagning, hvis de steges i ovnen, men man kan lige så godt stege dem på en pande fyldt med olie- så bliver de også lækre!
Personligt bruger jeg folde teknikken der vises i dette klip med Louisa fra Aarstiderne: https://www.aarstiderne.com/opskrifter/video/de-sprodeste-hjemmelavede-forarsruller. Men der findes et hav af folde-muligheder derude som er værd at prøve.
God fornøjelse og velbekomme ♡
Sprøde asiatiske forårsruller

Ingredienser
- Fyld
- 170-200 g filodej- eller 30 plader
- 400 g hakket svinekød
- 250 g finthakket spidskål
- 229 g groftrevet gulerødder
- 1 spsk revet/ finthakket ingefær
- 1/2 tsk finthakket frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1,5 spsk fishsauce
- 1,5 spsk soja
- 1,5 spsk limesaft
- 1 tsk spidskommen
- Soja-peanutsauce
- 7 spsk soja
- 1,5-2 spsk chunky peanutbutter
- 1 tsk fishsauce
- 4 tsk lime saft
- 2 spsk akaciehonning
- mel-klister
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk vand
Instruktioner
- Start med at blande alle ingredienser til soja-peanutsovsen sammen og stil den på køl.
- Hak løg, hvidløg, chili og ingefær meget fint. Riv nu gulerødderne og snit spidskålen i fine tynde strimler.
- Nu steges løg, hvidløg, chili, ingefær, gulerødder og kål på en varm pande. De skal ikke have mere end 2 minutter, da grøntsagerne stadig skal have lidt bid, når de skal pakkes ind i filodejen.
- Tag nu grøntsagerne af panden og steg kødet.
- Når kødet er stegt vendes grøntsagerne i kødet og soja, fishsauce, limesaft og spidskommen tilsættes. Fyldet smages til med fishsauce og soja.
- Nu tages fyldet af varmen og hældes over i en si, da det skal drænes for overskydende væde. Så kan rullerne nemlig bedre samles.
- Du kan med fordel nu tænde for ovnen på 250°C.
- Mens fyldet køler af laves melklisteret, der skal hjælpe med at lukke rullerne. Det er meget nemt- mel og vand blandes sammen og wupti…melklister.
- Nu skal rullerne samles. Læg en passende mængde fyld, ca. 1,5-2 spsk, på en kvadratisk plade af filodej og fold den til en rulle.
- Rullerne lukkes med melklisteret, og pensles med en god sjat olie. De bages i en forvarmet ovn ved 250°Ci 20 minutter.
- De serveres med soja-peanutsovsen og en sød chilisovs.


Du vil muligvis også synes om

Verdens bedste og simple Pizza- med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke
marts 28, 2020
Grovboller med æble og ingefær
juli 25, 2019