Brød og boller,  Morgenmad,  Opskrifter,  Uncategorized

Grovboller med æble og ingefær

Spring til opskrift

De her grovboller med æble og ingefær er simpelthen blevet en af mine allermest fortrukne! Der er så mange sunde og fordelagtige ting ved dem, der er alt for gode til at lade passere. De er bløde og saftige indeni og indeholder en masse smæksunde og nogle også antiinflammatoriske lækkerier. Her taler jeg både om græskarkernerne, æblerne, olivenolien og ingefæren. Jeg har selv flere autoimmune sygdomme, der har godt af antiinflammatorisk kost, så for mig er disse boller bare herlige! Helt antiinflammatoriske er de dog ikke da hverken hvedemel eller havregryn understøtter den antiinflammatoriske kost.

Ud over at en del af ingredienserne er sunde, så smager de altså bare super godt i boller! I stedet for smagsneutrale grovboller, som også kan have en charme, så har de her boller lige det twist, der gør smagsoplevelsen lidt sjovere. Der er lige akkurat nok ingefær og æble i, til at man kan ane det, men ikke nok til, at det kommer til at overdøve smagen af nybagt brød. Og så smager de kanon godt med en skive ost eller en klat hjemmelavet marmelade på. Prøv evt. denne lækre brombærmarmdelade med portvin, som prikken over i’et til et fantastisk morgenmadsbord!

sunde antiinflammatoriske grovboller med æble og ingefær
sunde antiinflammatoriske grovboller med æble og ingefær
Følg også bloggen på instagram

4 kommentarer

  • Katrine

   Jeg må faktisk desværre bede dig svar skyldig der Michelle! Jeg udregner som regel ikke kalorietallet i de opskrifter jeg laver, da jeg som oftest i de sundere opskrifter går efter sunhedskvaiteten i de enkelte ingredienser og samspillet mellem dem, snarere end et kalorietal. Så jeg ved det faktisk ikke helt, men da ingredienserne er nogle, der er i den sundere ende af spekteret, tænker jeg, det et af de sundere alternativer til boller og brød. Håber du kan bruge svaret selvom det ikke giver et specifikt tal, og at du alligevel har mod på at prøve kræfter med opskriften :))

 • Mullemor

  Hej og øv

  Troede jeg endelig havde fundet opskrifter uden de ingredienser, der er 100% NO GO når man har autoimmune sygdomme.

  Lækre ser det dog ud.

  Mvh Mullemor

  • Katrine

   Hej Mullemor 🙂
   Opskriften er ikke udelukkende antiinflammatorisk, da den indeholder de meltyper den gør, men indeholder ingredienser, der er fordelagtige og gode i en antiinflammatorisk kost. Hvis man udlukkende spiser antiinflammatoisk er disse boller derfor ikke de idelle. Jeg er ked af, hvis det har skabt forvirring 🙂
   Hilsen Madkuløren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.