Opskrifter,  Snacks,  Søde sager

Sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær- MUMS!

Spring til opskrift

Her er min nye opskrift på müslibarer med banan, kakao og tranebær! De sunde af slagsen!

Jeg ELSKER banan og bruger det meget tit som naturlig sødemiddel, når jeg skal lave noget, der er lidt sundere. Jeg synes bare det fungerer SÅ godt! Og i disse skønne og lækre barer er der ingen undtagelse. Ud over at bananerne bliver brugt som naturlig søder, så er det også dem, der her holder sammen på hele herligheden.

Jeg er simpelthen blevet helt vild med disse müslibarer! Personligt kan jeg godt lide at de er bløde og “mushy”. Men hvis du foretrækker dine barer med lidt ekstra “crunch”, kan halvdelen af havregrynene nemt erstattes med fuldkorns Puffed Rice. Tykkelsen på disse lækre barer er også helt op til dig. Jeg brugte et fad, der målte 17×17 cm i bunden. Men alt afhængig af, om du bedst kan lide, at dine barer er tynde og lette, eller tykke, kan fadet have mål, der varierer mellem 15×15 cm til 20×20 cm. Bagetiden skal selvfølgelig justeres tilsvarende med et par minutter til eller fra.

Vi kender det alle sammen… nogle gange har man alså bare lyst til lidt lækkert at snacke på. Men i stedet for, at det hver gang bliver noget fra det usunde lager, som de fleste nok gemmer et sted, så er disse barer et PERFEKT alternativ. De stiller også den værste sult og fungerer fint som et lille mellemmåltid! Det er vigtigt, at de opbevares på køl, da de ellers ikke holder så længe. De holder sig heller ikke uendeligt på køl, men hjemme hos mig, er det intet problem at få dem spist!

Så HAPS HAPS HAPS- det er bare med at få ganske nogle lækre sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær i sig! Det gøres nemlig med god samvittighed!

sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær
sunde müslibarer med banan, kakao og tranebær
Følg også bloggen på instagram

4 kommentarer

 • Anne-Marie

  Hej
  Der står tranebær i overskriften, men i ingredienslisten er det ikke nævnt…
  Hvor mange skal der i, skal de hakkes og hvornår skal de i?

  Vh

  • Katrine

   Hej Anne-Marie 🙂 Hov jeg kan da godt se det lige er glippet! Tak for at gøre mig opmærksom på det. Opskriften er rettet nu, og tranebærrene skulle gerne indgå i opskriften nu! Håber du nyder dem, de smager herligt!

 • Anne

  Hej.
  Jeg har lavet en portion og de smager rigtig godt.
  Jeg tænkte på om de vil blive lidt mere “sprøde”, hvis de får længere tid?
  Kan jeg evt sætte dem i ovnen igen, selvom de er afkølet nu?
  Mvh Anne

  • Katrine

   Hej Anne 🙂
   Dejligt at høre, at du kan lide dem!
   Jeg må sige, at angående sprødheden, så vil det nok ikke hjælpe det store at bage dem i længere tid. Mængden af “fugt” i dem, gør at de simpelthen bare er bløde. Men du kan sagtens prøve at bage dem længere, og se hvilket resultat det giver :))
   Hvis du ønsker dem mere “crunchy”, vil jeg anbefale, som jeg også skriver i indlægget, at du erstatter alle eller måske bare halvdelen af havregrynene med fuldkorns puffet rice- De er noget mere sprøde. Håber det er svar nok. God bagning :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.