
Thaisuppe med kylling- Utrolig velsmagende suppe!
Der er så mange opskrifter derude på thaisuppe med kylling, men denne er altså en af mine yndlings! Er der noget jeg virkelig holder af, så er det når man kan smage kultur i den mad man spiser. Og jeg elsker især autenciteten ved det aromatiske asiatiske køkken! Der findes simpelthen så mange fantastisk lækre ingredienser i dette køkken. Jeg føler mig som et lille barn i en slikbutik, når jeg laver asiatisk mad. Og denne suppe tilfredsstiller hvet et smagsløg, hvis man står og craver asiatisk mad. Suppen er perfekt bare som den er, men tager bestemt ikke skade af at få selvskab af nogle ægnudler eller risnudler. Dette vil kun gøre retten mere fyldig!
Og ud over at denne thaisuppe med kylling er utrolig lækker, så er den også forholdvis hurtig at lave, så der er simpelthen ingen undskyldinger for ikke at indtage køkkenet en sulten aftenstund og få bikset denne suppe sammen. Jeg håber du nyder den ligeså meget som jeg gjorde. Velbekomme!

Ingredienser
- 2 Skalotteløg
- 3 cm ingefær
- 2 hvidløg
- 2 stænger citrongræs
- 1 l kyllingefond /boullion
- 1/2 frisk chili af mild til medium styrke
- 2 dåser kokosmælk
- 1 peberfrugt (jeg brugte her en gul peberfrugt)
- 2 gulerødder
- 4 spsk grøn karrypasta
- 6 spsk fishsauce
- saften af 2 limes
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 3 spsk akaciehonning
- 3,5 tsk salt
- 400 g kylling
- 100 g saltede peauts (kan erstattes af cashewnødder)
- En sjat olie til stegning
Instruktioner
- Start med at skære peberfrugten og gulerødderne i små korte strimler og læg det til side. Kyllingen kan også med fordel skæres ud nu i små stykker, så det er klar, når det skal bruges.
- Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og svits det en god sjat olie i en gryde sammen med den grønne karrypasta.
- Giv citrongræsset et ordentligt tryk med bagenden af en kniv, enden af en kagerulle eller noget lignende- Dette sikrer, at smagen kommer godt ud i suppen.
- Kom nu kokosmælken og citrongræsset ned til karryblandingen i gryden, og kom så limesaft, honning og fishsauce i. Lad dette simre i 5 minutter, og tilsæt så peberfrugt og gulerødder.
- Hæld en god sjat olie på en pande og steg kyllingen ganske kort- kun til kyllingen får en gylden stegeskorpe, og ikke til den er helt gennemstegt.
- Hæld kyllingefond på suppen, og kom derefter kyllingen ned til suppen så den kan stå og simre med. Suppen skal nu simre i mindst 10-15 minutter og skal derefter have selvskab af madlavningsfløden. Når madlavningsfløden er kommet i skal suppen have et kort opkog, og derefter kan den sagtens tåle at hygge sig på et blus med lav varme i et par minutter.
- Mens herligheden står og hygger sig, ristes peanuts på panden, til de har fået en gylden og let branket farve.
- Slut af med at tilsmage suppen med fishsauce (eller salt), limesaft og chili, hvis den skal være stærkere.
- Pynt suppen med friske koriander og ristede peanuts.


Du vil muligvis også synes om

Italiensk risotto med kylling, svampe og basilikum- Den ALLERbedste!
oktober 24, 2019
Spinatpandekager med røget laks, dild og lynmarineret spidskål
august 20, 2019