
Utrolig lækre hindbærsnitter
Nu gjorde jeg endelig alvor af at lave det, jeg har gået og haft lyst til så længe….Nemlig disse utrolig lækre hindbærsnitter! Jeg mener simpelthen, at det er en drøm på en tallerken, og så fylder de hele køkkenet med den dejligste duft når de laves… Mmmums!
Det er så simpel en kage med ikke ret mange kompenter, men den smager afsindig lækkert! Jeg forbinder den i høj grad med sol og sommer, og det må man da sige, at vejret afspejler en del af lige nu! Og så tager de mig bare tilbage til barndommen, hvor min mor af og til serverede lækre hindbærsnitter på en sød og skøn sommerdag.
I opskriften kan man, som det fremgår af ingredienslisten, sagtens bruge en købe-marmelade. Men jeg har til disse snitter lavet min egen hindbærmarmelade. Den er simpelthen så nem at give sig i kast med. Jeg vil kraftigt opfordre til at prøve at lave sin egen marmelade. Gerne med denne opskrift på hindbærmarmelade , der er at finde inde på bloggen. De gør lige snitterne lidt hyggeligere.
Hjemmelavede hindbærsnitter er og bliver altså et hit hos mig.
Velbekomme til dig og din søde tand :))
Lækre nemme hindbærsnitter

Ingredienser
- Dej
- 165 g stuetempereret smør
- 80 g flormelis
- 285 g hvedemel
- 1,25 tsk bagepulver
- 0,75 dl vand
- 2 tsk vaniljesukker
- Fyld
- 1,5 dl hindbærmarmelade, eller brug denne opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade
- Topping
- flormels og kogende vand
- 2 spsk finthakkede pistacienødder
Instruktioner
- Smør, flormelis, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker æltes sammen i en skål med hænderne. Derefter tilsættes vand og dejen æltes godt sammen til en sammenhængende blød og fedtet dej.
- Stil nu dejen på køl i 1 time.
- Nu tages dejen ud af køleskabet, og den rulles ud på et stykke bagepapir til den er ca. 2-3 mm tyk og har målene. 36×24 cm.
- Dejen bages i ovnen ved 200°C i 13-14 minutter.
- Lige når den færdigbagte snittedej tages ud, deles den, så siden der måler 24 cm halveres.
- Nu skal de to lige store plader køle helt af, hvorefter der smøres hindbærmarmelade på den ene halvdel og den anden halvdel lægges oven på.
- Glasuren, der skal ovenpå laves ved at røre kogende vand og flormels sammen til en ønsket konsistens og tykkelse.
- Nu deles snitterne i 6 lige store rektangler, der kommes glasur på, og de pyntes evt. af med hakkede pistacienødder, frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad man nu lige er til.

Du vil muligvis også synes om

Opskrifter til det perfekte brunch-bord!
maj 16, 2020
Lækre mokkabrownies med frisk appelsincurd
marts 17, 2020