
Verdens bedste og simple Pizza- med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke
Så kom den endelig på bloggen! Den lækreste simple pizza med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke. Det her er og bliver simpelthen min favorit hjemmelavede pizza. Den er bare så utrolig velsmagende og lækker i al sin enkelhed. MMMMums siger jeg bare.
Jeg tror godt jeg kan vove den påstand, at det er langt de fleste mennesker, der elsker pizza. Og jeg er i den grad med i den statestik! Jeg elsker pizza, og mit motto, når det gælder pizza er: Jo simplere, jo bedre! Og det gælder i virkeligheden det meste madlavning, hvis du spørger mig. – Og det er især noget, jeg synes kommer en del til udtryk i det italienske køkken. Og jeg er kæmpe fan af dette køkken- ISÆR pizza og ISÆR, hvis den er hjemmelavet. Og det fedeste ved at lave sine pizzaer selv, er at man helt selv styrer, hvad den skal bestå af. Og der findes alverdens gode kombinationer, så det er muligt at lave den lige, som man bedst kan lide den. Meeeen den klassiske med tomatsovs, ost og kød, går man vist aldrig galt i byen med!
Der er vist ikke andet at sige en Buon Appetito!
Simpel lækker pizza med tomatsovs, mozzarella og lufttørret skinke

Noter
Jeg lavede dobbelt portion af tomatsovsen, og lagde halvdelen i fryseren. Så har man det lidt nemmere næste gang, der skal laves pizza 🙂
Ingredienser
- Pizzadej
- 10 g gær
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 2 dl koldt vand
- 280 g tipo 00 mel
- 140 g durummel
- 1 tsk sukker
- en klump surdej (ca 150 g) (kan undlades)
- Tomatsovs
- 1/4 løg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 dåse hakkede tomater
- en lille håndfuld frisk basilikum med stilk
- 1/2 dåse tomatpure
- en lille håndfuld frisk timian (tørret kan også gå an)
- 1/2 dl olivenolie
- en god klump skimmelost (ca 20 g)
- salt og peber
- Topping
- 375 g mozzarella
- en håndfuld frisk basilikum
- 100 g lufttørret skinke
- salt og peber
Instruktioner
- Pizzadej
- Start med at røre vand, , evt surdej, gær og sukker sammen i en skål til gæren er opløst.
- Nu røres halvdelen af begge meltyper i, til der ikke er flere klumper.
- Salt og olie tilsættes nu, og resten af melet tilsættes i forsigtige mængder, mens dejen æltes på livet løs i en røremaskine. Den kan også æltes i hånden, men så kræver det ekstra meget knofedt og nogle gode muskler.
- Jeg har æltet min dej på røremaskine, da jeg synes, det er det langt nemmeste, men også det, der giver det allerbedste resultat. Dejen skal have nogle tæsk ved højeste hastighed i 15-20 min.
- Dejen har nu bedst af at komme på køl i et døgns tid, hvorefter den tages ud 3 timer før, for at hæve færdig på køkkenbordet dækket til med et visketykke.
- Men det er ikke strengt nødvendigt. Skal dejen bruges i dag, kan den også deles i to nu og lægges direkte til hævning på køkkenbordet i 3 timer.
- Pizzasovs
- Imens dejen hæver laves pizzasovsen.
- Alle ingredienserne blendes sammen og smages til med salt og peber. Bruges der tørrede krydderurter i stedet for friske tilsættes de dog først efter, at sovsen blendes.
- * Pizzaen laves*
- Imens dejen hæver videre sættes en bagesten ind i ovnen og denne tændes på max varme. Det er vigtigt at bagestenen bliver brandvarm da dette giver den sprødeste bund. Har man ikke en bagesten kan en bageplade til nød bruges.
- Når dejen er færdighævet, rulles de to klumper dej ud til en tynd og rund form.
- Pizzasovsen smøres på pizzaen(ca 1- 1,5 del sovs pr pizza).
- Den toppes til at starte med kun med mozzarella og bages i ovnen på max høj varme i 8 minutter. Efter 8 minutter tages den ud og halvdelen af skinken lægges på. Nu bages den yderligere 2-3 minutter.
- Samme procedure gentages for pizza nr. 2.
- Begge pizzaer toppes med friske basilikumsblade, og så er de klar til at serveres. MUMS!


Du vil muligvis også synes om

Glutenfrie grovkiks med rosmarin og hampemel- smæksunde og lækre!
september 13, 2019
Luksus Mac and Cheese med kyllingefond, bacon og timian- MUMS!
september 25, 2019